Cum sa te feresti de radarele mobile si cum scapi de amenda

Data publicarii: 30-05-2011 | Auto



Politistii fac bani multi numai cu radarele de pe DN 1: circa 20.000 de euro intr-o singura zi, din amenzile date soferilor prea grabiti. Dar dincolo de radarele fixe, despre care ne ajuta destul de mult sa stim unde sunt localizate, mai exista si cele mobile, care se plimba nestingherite pe strazi, in plin trafic, si care te pot "prinde" foarte rapid! Stii cat de performante sunt? 

Oficialii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat pentru incont.ro ca "echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele, pot fi utilizate si pentru modul de lucru "in miscare"."

 Ce inseamna asta? Este simplu: asta inseamna ca radarele te pot prinde si daca stau pe loc, undeva la marginea drumului, dar si daca sunt printre masini si te intalnesti cu ele brusc in trafic asa ca ai mare grija.

 Oficialii IGPR au mai explicat pentru incont.ro ca daca nu depasesti cu peste 10 km/h viteza legala ai foarte mari sanse sa scapi doar cu un avertisment si nu cu o amenda usturatoare.

 "La art. 108 din acelasi act normativ este prevazuta sanctiunea amenzii, defalcat, pentru depasirea cu valori cuprinse intre 10-20 km/h si pana la 41-50 km/h, a vitezei maxime admise, pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul", au subliniat oficialii IGPR.

Integral pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: