Cel mai tare calculator

Data publicarii: 30-05-2011 | IT&C

Sistemele All-In-One, acele monitoare care integreaza in carcasa lor toate componentele unui calculator, sunt tot mai apreciate si cautate pe piata romaneasca. O dovedeste cifra vanzarilor, a caror crestere se scrie deja cu doua cifre.

Tendinta inregistrata la nivel global in domeniul tehnologiei este aceea de miniaturizare si de sporire a performantelor dispozitivelor. De aici a aparut si ideea de All-In-One (AIO), un sistem care raspunde nevoii de confort sporit si provocarii spatiului tot mai limitat, incluzand toate functionalitatile unui computer clasic intr-un singur dispozitiv compact.

Primele computere All-In-One au fost iMac-urile introduse pe piata in anul 1998 de Apple.  Reprezentantii companiei americane raspundeau la comentariile aparute dupa lansarea iMac ca partea din spate a computerului lor arata mult mai bine decat partea din fata a oricarui alt calculator.  Produsul Apple a prins bine la public, iMac ajungand la cea de a cincea generatie.

Amprente in loc de click-uri

Sistemele All-In-One dispun de functii pe care un desktop obisnuit nu le are: ecran touchscreen (tactil sau multitactil), un consum mult mai mic de energie electrica si mai putine componente generatoare de caldura. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: