Internetul mobil creste de cinci ori mai repede decat cel fix

Data publicarii: 30-05-2011 | IT&C



Numarul de abonati la serviciile de internet mobil de mare viteza a crescut in ultimul semestru din 2010 cu 380.000 de utilizatori, la 2,23 mil. clienti - fata de o crestere de 70.000 de abonati pentru serviciile de internet prin linii fixe, arata datele publicate de autoritatea de reglementare in comunicatii.

Cu cresteri de peste 20% in ceea ce priveste numarul de utilizatori, atat al utilizatorilor cu cartele preplatite, cat si al celor cu abonament, serviciile de internet mobil au inregistrat in perioada iunie-decembrie 2010 cea mai mare crestere a numarului de clienti de pe intreaga piata telecom. In sase luni de zile numarul de romani care intra pe internet folosind un modem / card USB de la un operator de telefonie mobila a crescut cu 220.000, la aproape un milion.

In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila, operatorii au pierdut 40.000 de abonati persoane fizice, in timp ce numarul de abonamente platite de firme a crescut usor (aproximativ 0,1%). Piata a crescut pe fondul activarii a aproape 300.000 de cartele preplatite, potrivit datelor ANCOM, care "numara" doar cartelele prepay folosite pentru apeluri sau navigarea pe net in perioada monitorizata. O cartela prepay aflata in perioada de valabilitate care nu a fost folosita nu este considerata activa de catre ANCOM. Aproximativ 23% dintre cartelele prepay valabile sunt inactive, potrivit ANCOM.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: