Activele Volksbank au scazut cu 500 mil. euro intr-un an

Data publicarii: 30-05-2011 | Finante-Banci



Activele Volksbank Romania, o banca de top zece controlata de grupul austriac Volksbank, au scazut cu 2% in primul trimestru si au ajuns la 4,7 miliarde euro la sfarsitul lunii martie, continuand astfel declinul inregistrat pe parcursul anului trecut, potrivit raportului trimestrial publicat la Viena.

Volumul total al activelor a scazut cu o jumatate de miliard de euro fata de perioada similara a anului trecut. Din toamna anului trecut grupul Volks-bank a anuntat ca intentioneaza sa renunte la operatiunile internationale, inclusiv la cele din Romania, insa pana acum discutiile cu potentialii investitori nu s-au concretizat.

Austriecii nu au facut public rezultatul net obtinut de banca locala in primele trei luni, dar anul trecut Volks-bank Romania raportase o pierdere neta de 36 mil. euro din cauza dublarii provizioanelor constituite pentru acoperirea pierderilor din credite neperformante.

Costul de risc al bancii s-a diminuat insa in primul trimestru. "Provizioanele au inregistrat un declin la nivelul intregului grup, o scadere exemplara de 17,9% fiind consemnata de Volksbank Romania" , noteaza reprezentantii grupului austriac in raportul trimestrial.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: