Statul a pus ochii pe platitorii de TVA

Data publicarii: 31-05-2011 | Afaceri



Statul va controla sediile sociale ale firmelor care vor sa se inregistreze in scopuri de TVA dar si istoricul actionarilor si al administratorilor

Bine intentionat dar cu posibile efecte adverse substantiale. Astfel poate fi descris ordinul 1984/2011 al Ministerului Finantelor Publice. Documentul inaspreste semnificativ conditiile pe care o firma trebuie sa le indeplineasca pentru a se inregistra ca platitoare de TVA. Astfel, statul va verifica existenta sediului social declarat dar si compatibilitatea acestuia cu activitatea care presupune plata TVA. In plus, actionarii si administratorii firmelor vor fi verificati "la sange". 

De asemenea, organele fiscale vor face controale "faptice" la sediile sociale si vor intocmi un punctaj de eligibilitate pentru viitoarea firma. Daca nu se obtin 45 de puncte, societatea comerciala nu va avea dreptul sa plateasca TVA. Potrivit specialistilot Nexia International, aceste criterii suplimentare vor prelungi timpul necesar obtinerii inregistrarii va fi prelungit cu pana la 30 de zile iar unele firme se vor gasi in postura de a nu se mai putea inregistra ca atare.

Sursa: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: