Top destinatii pentru vacanta de vara

Data publicarii: 31-05-2011 | Turism

Desi vara inca nu a venit, agentiile de turism vorbesc deja de vanzari cu aproximativ 10% mai mari fata de anul trecut, semn ca turismul incepe sa-si revina. Grecia si Bulgaria sunt, de departe, destinatiile catre care se vor indrepta cei mai multi romani in perioada estivala, in timp ce, in tara, Mamaia ramane statiunea cea mai cautata, spun reprezentantii agentiilor.

Cei care nu si-au cumparat inca vacantele pot sa aleaga din ofertele speciale, pentru ca deocamdata nu sunt disponibile prea multe bilete de tip "last minute".

600.000 de romani vor merge in Grecia si Bulgaria

Aproximativ 250.000 - 300.000 de romani vor petrece vacantele in Grecia si inca pe atat in Bulgaria, estimeaza Traian Badulescu, consultant Travel Advisor Media. "Cele doua tari sunt in topul preferintelor romanilor datorita preturilor accesibile. Ambele vor inregistra cresteri de 5-10% ale numarului de turisti romani", a declarat Badulescu pentru gandul.

Turcia, o destinatie mai scumpa comparativ cu primele doua, este pe locul al doilea in clasamentul pe tari. Este de asteptat ca aproximativ 120.000 de turisti din Romania sa-si petreaca aici concediile in aceasta vara, cu 5% mai multi decat anul trecut.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: