Topul salariilor oferite absolventilor de facultate

Data publicarii: 31-05-2011 | HR/Cariere

Salariile nete pe care le ofera companiile inginerilor debutanti, programatorilor si testerilor de jocuri incep de la 300 - 400 de euro si ajung la 600 de euro pe luna, acestia fiind printre cei mai norocosi absolventi de facultate din acest an. 

Cel mai bine platiti sunt absolventii de Politehnica, intrucat inginerii debutanti sau testerii sunt la mare cautare, iar angajatorii le platesc salarii de pana la 600 de euro net. Una dintre companiile care au anuntat recent ca angajeaza 150 de tineri in sediile din Bucuresti si Cluj este producatorul francez de jocuri pentru console si telefoane mobile Gameloft, care cauta programatori, graficieni si testeri de jocuri.


"Absolventii de facultate au in acest an mai multe oportunitati de angajare fata de anul trecut. Limbile straine sunt la mare cautare, in special pentru pozitiile de operator call center sau customer service, dar si inginerii debutanti sau contabilii", a spus Daniela Lorincz, recruitment team leader in cadrul Barnett McCall, companie din cadrul furnizorului de servicii de munca temporara si recrutare Gi Group, scrie Ziarul Financiar.

La polul opus se afla tinerii care se angajeaza ca lucratori comerciali in hipermarketuri sau ca agenti de vanzari, unde salariile incep de la 100- 200 de euro net.

Cine face angajari

Numai in Bucuresti companiile au scos la concurs de la inceputul acestui an aproape 2.000 de joburi pentru absolventii de studii superioare, iar cele mai multe angajari au fost anuntate de catre compania de IT Hewlett - Packard (HP), care cauta 600 de tineri cunoscatori de limbi straine si cu abilitati de vanzare, care sa lucreze la centrul de servicii GeBOC (Global eBusiness Operations Center) din Bucuresti, scrie Ziarul Financiar.

Tot in sectorul IT se mai cauta tineri absolventi de facultate pentru companii precum Stefanini Tech Team (care va face 200 de noi recrutari in acest an), Microsoft (care cauta 100-110 absolventi de facultate cu profil tehnic), Intel, InCrys sau Teamnet International, care cauta cateva zeci de tineri cu studii in IT.

Integral in Ziarul Financiar

Sursa foto: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: