De ce sa inchei o polita online

Data publicarii: 01-06-2011 | Finante-Banci



Pe langa avantajele imediate legate de timp si costuri, achizitionarea de pe internet a unei polite de asigurare ofera avantajul de a putea compara in timp real aproape toate ofertele de pe piata.

Pe o piata in care preturile deja nu mai pot scadea fara a afecta serios profitabilitatea companiilor, canalele alternative de distributie a asigurarilor pot reprezenta un atu fundamental pentru cei care stiu sa le utilizeze la capacitatea lor reala. Cea mai cunoscuta metoda de vanzare, alta decat cea directa, o reprezinta achizitionarile online. Mai multe companii de asigurari din Romania(cel mai cunoscut nume Astra) dar si mai multi brokeri de asigurare ofera clientilor posibilitatea de a cumpara polite printr-un simplu click.

Deocamdata, in Romania, aceasta forma de vanzare este la inceput comparativ cu Ungaria, de exemplu, unde aproape toate politele CASCO si RCA vandute in ultimii doi ani au fost livrate online. Totusi, lucrurile se misca din ce in ce mai bine. "2011 va fi un an ceva mai bun, in ceea ce priveste intermedierea online, deoarece pretul ramane principalul criteriu pe baza caruia romanii aleg o polita. Totodata, obligativitatea incheierii politei de asigurare a locuintei va duce la cresterea volumului de polite intermediate.", estimeaza Valentin Radu, director de marketing al Pintilie Broker de Asigurare. Polita vine direct acasa.

Integral in Romania Libera


 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: