Fondurile de pensii nu au unde sa investeasca bani in Romania

Data publicarii: 01-06-2011 | Finante-Banci



Banii fondurilor de pensii se vor duce in curand catre pietele dezvoltate din afara pentru ca nu au emitenti in Romania, a declarat marti Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

'In Romania s-au intamplat multe lucruri. Noi am creat cererea, dar nu avem oferta. (...) Nu avem oportunitati pe piata romaneasca. Fondurile de pensii pot si trebuie sa investeasca mai mult', a spus Oancea. 

Potrivit acestuia, ponderea Organismelor de Plasament Colectiv in Valori Mobiliare in activele fondurilor de pensii este de 0,74%. 

Finmedia a organizat miercuri o masa rotunda 'Piata fondurilor de investitii - Evolutia catre o piata matura', in cadrul careia au fost aduse in discutie elementele de noutate si de perspectiva ale industriei fondurilor de investitii. 

S-au mai discutat, cu aceasta ocazie, despre impactul legislatiei in pregatire (aplicarea UCITS IV) asupra administratorilor, dar si a investitorilor, strategiile urmate si rezultatele obtinute de administratorii de fonduri in 2010, planurile din acest an in privinta politicilor de plasamente, a consolidarii audientei si a pozitionarii adecvate pe piata investitiilor personale. 

La eveniment au participat Angela Carabas, director general Directia Trezorerie la Ministerul Finantelor Publice, Radu Toia, director general Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, si Mihai Coca-Cozma, director general Alico Fond de Pensii si vicepresedinte APAPR.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: