Jean-François Fallacher va prelua de la 1 iulie conducerea Orange Romania

Data publicarii: 01-06-2011 | Diverse



Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a anuntat miercuri numirea oficiala a lui Jean-François Fallacher in pozitia de Chief Executive Officer al companiei, incepand cu 1 iulie 2011.

Totodata, Orange anunta promovarea actualului director general, Thierry Millet, in cadrul Grupului France Telecom - Orange. Acesta va reveni in Franta, unde va coordona activitatile de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless in tarile in care este prezent Grupul, implementand astfel unul din cele sapte programe strategice anuntate de Stephane Richard pe 31 mai.

"Cei sase ani petrecuti in cadrul Orange Romania reprezinta o perioada importanta in cariera mea. A fost o provocare sa conduc compania pe timp de criza economica, dupa ce, anterior, am contribuit la dezvoltarea sa rapida din pozitia de director comercial. Acum, la final de mandat, am satisfactia de a fi contribuit la succesul companiei, imbunatatindu-i pozitia de lider si mentinandu-i cota valorica de piata. Noua pozitie de Vice President Payment and Contactless din cadrul grupului va fi pentru mine o schimbare a perspectivei unde voi avea ocazia sa dezvolt unul dintre cele mai promitatoare domenii din industrie, aflat inca la inceput de drum" a declarat actualul CEO Orange Romania, Thierry Millet.

Jean-François Fallacher are o bogata experienta atat pe piata business, cat si pe cea de mass market. Si-a inceput cariera in Franta, pe segmentul de vanzari business. Pe parcursul anilor, si-a dezvoltat experienta in piete precum Olanda, unde a lansat o companie de servicii de internet, iar mai apoi un operator alternativ care a devenit un important competitor al KPN, principalul jucator de pe aceasta piata. Inainte de a veni in Romania, timp de sase ani, Jean-François Fallacher a ocupat pozitia de CEO al Sofrecom, companie de consultanta internationala a Grupului France Telecom - Orange. Pe durata mandatului sau la Sofrecom, Jean-François a dezvoltat operatiuni si servicii mobile in diferite piete in care este prezent Grupul.

"Ca lider pe piata de telecomunicatii, Orange Romania se va concentra sa asigure clientilor cea mai buna experienta si calitate a serviciilor. Totodata, ne vom dedica eforturile sa descoperim noi modalitati de crestere si sa aducem un plus de valoare pietei", a afirmat Jean-François Fallacher, viitorul CEO al Orange Romania.

Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010. La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.

Orange Romania a inregistrat anul trecut venituri de 973 de milioane de euro, in scadere cu 7,8% fata de 2009. La finalul anului 2010, Orange avea 10,5 milioane de clienti. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: