Cum se pot lua bani de la stat pentru instalatiile de incalzire

Data publicarii: 01-06-2011 | Mediu



Statul finanteaza cu maximum 8.000 lei persoanele fizice care-si instaleaza un sistem de incalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Programul "Casa Verde" are alocat in acest an 100 de milioane lei, cu 10 milioane lei mai putin decat anul trecut. Fondurile sunt alocate pentru toate judetele tarii si sunt suficiente pentru un numar de 16.000 de persoane care aplica in cadrul programului care demareaza de la 1 iunie.

Dosarul de finantare

Desi functioneaza pe principiul "primul venit, primul servit", cererile de finatare au fost depuse anul trecut inclusiv in luna decembrie. Un numar mare de aprobari pentru cererile depuse la sfarsitul anului trecut au fost primite abia in luna mai 2011. Si cum termenul de finantare de la data aprobarii cererii este de un an, inseamna ca beneficiarii programului de anul trecut isi vor putea monta instalatiile de incalzire pana in iunie 2012.

In acest an, programul aflat la adoua editie se adreseaza persoanelor fizice. De la Fondul de Mediu se acorda sume de 6000 lei sau 8000 lei, in functie de instalatia de incalzire care se instaleaza.

Dosarul de finantare trebuie sa contina urmatoarele documente: cerere de finantare nerambursabila, tehnoredactata si semnata, in original; declaratie pe propria raspundere, completata si semnata, in original si copie de pe actul de identitate al solicitantului. Dupa depunerea dosarului la agentiile fondului de mediu se asteapta aprobarea. Dupa aprobare, persoana fizica avanseaza suma pentru efectuarea lucrarii si decontarea se face dupa terminarea lucrarii.

Cat da statul

  •  pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
  • pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
  •  pana la 6.000 lei pentru centralei termice pe baza de peleti


Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: