Romania este in criza de angajati calificati

Data publicarii: 02-06-2011 | HR/Cariere



Peste jumatate dintre angajatorii din Romania (53%) intampina dificultati in ocuparea posturilor vacante, in principal din cauza lipsei de experienta a candidatilor, iar cel mai greu de gasit sunt muncitorii calificati, inginerii si persoanele pentru functiile de conducere, potrivit Manpower, informeaza Mediafax.

Studiul anual Manpower privind deficitul de talente a fost realizat prin intervievarea a aproximativ 40.000 de angajatori din 39 de tari si teritorii pe parcursul primului trimestru.

"In comparatie cu rezultatele studiului din 2010, in clasamentul cu pozitiile cel mai greu de acoperit, pozitia «ingineri» a coborat de pe primul pe al doilea loc, in timp ce muncitorii calificati au urcat pe primul loc in topul pe Romania. Spre deosebire de rezultatele de anul trecut, managerii/functiile de conducere au fost mentionate de mai multi angajatori, urcand pe locul trei fata de pozitia a cincea ocupata cu un an inainte", potrivit studiului Manpower.

Printre posturile greu de ocupat se numara si cele de mecanici, personal din domeniul financiar si contabil, bucatari, directori de vanzari, masinisti/operatori masini, operatori productie si muncitori necalificati.

Astfel, prin acest rezultat Romania se pozitioneaza peste media globala (34%).

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: