Un miliardar rus a cumparat 5% din banca elena Piraeus Bank

Data publicarii: 02-06-2011 | Finante-Banci

Compania ruseasca ICT Group, controlata de miliardarul Alexander Nesis, a achizitionat o participatie de aproximativ 5% din a patra cea mai mare banca elena, Piraeus Bank, au anuntat agentiile de presa din Rusia. ICT Group detine, alaturi de grupul ceh PPF, banca Nomos Bank, una dintre cele mai mari institutii de credit private din Rusia.

Totodata, PPF avea deja o participatie de 5,7% in cadrul Piraeus Bank. Tranzactia in care a fost implicata banca elena a fost anuntata in timpul adunarii anuale a actionarilor, cand Yanakov Konstantin (ICT Group) si Smejc Jiri (PPF Fund) au fost numiti in consiliul director, scrie Fin.ro

In primele trei luni din 2011, grupul elen Piraeus a inregistrat o crestere a veniturilor cu 11%, pana la 382,9 milioane de euro, comparativ cu 344,5 milioane de euro in intervalul similar din 2010. In acelasi timp, costurile totale ale bancii elene au scazut cu 3%, de la 204,7 milioane de euro la 198,2 milioane de euro. Profitul brut al grupului Piraeus a fost in primul trimestru de 10 milioane de euro, cu 25% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, insa profitul net a fost de 1,8 milioane de euro, in scadere cu 73% fata de 2010. 

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: