Romania, catre iesirea din criza sau intrarea in colaps?

Data publicarii: 02-06-2011 | Economie

Oamenii de afaceri nu se multumesc ca am scapat de recesiune pe hartie. Cat timp firmele nu au bani sa faca investitii si sa reia angajarile, economia nu isi va reveni, spun acestia.

 Speranta si suspiciune. Aceste doua sentimente contradictorii ii definesc pe managerii romani in aceasta perioada, cand, pe hartie, am iesit din recesiune, iar lucrurile nu par sa se imbunatateasca prea mult. Dimpotriva: exporturile, privite in acest moment ca singurul motor puternic care ne poate scoate din criza, au inceput sa scada.

 Potrivit Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), exporturile Romaniei au scazut, in a treia decada din aprilie, fata de perioada similara din 2010, pentru prima data de cand si-au reluat cresterea de dupa criza. Iar in luna martie, productia industriala s-a redus cu 0,8%.

"Astazi se discuta despre revenirea economiei, despre o crestere economica de 1,5% in 2011. Criza insa se dezvolta in continuare", a declarat Constantin Savu, vicepresedinte AOAR si director general al Uzinsider Bucuresti, ieri, la o conferinta de presa. El spune ca, fara dezvoltare economica, colapsul Romaniei nu este departe. 

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: