Managerii romani sunt pesimisti: perspectivele de angajare sunt tot mai scazute

Data publicarii: 03-06-2011 | HR/Cariere



Doar 10% din directorii din Romania indica o crestere a numarului de angajati fata de 23% in T3 2010. Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca nici macar in 2014 piata muncii nu isi va reveni la nivelul din 2008.

Increderea directorilor de companii din Romania este scazuta in privinta perspectivelor de angajare pe termen scurt si mediu, dupa cum reiese din studiul ,,Deloitte Business Sentiment Index", realizat pe baza opiniilor si previziunilor exprimate de directori din cele mai mari companii din Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. 

La intrebarea privind perspectivele fortei de munca in urmatoarele 12 luni, 58% din repondentii din Romania au raspuns ca vor mentine nivelul angajatilor, iar un procent in scadere, de la 23% in trimestrul al treilea din 2010 la 10% in prezent, a indicat o crestere a numarului de angajati. ,,Nu este neaparat un lucru rau, ci mai de-graba efectul unor schimbari structurale in derulare sau necesare in contextul local de business. Calitatea fortei de munca si interesul limitat fata de inovatie sunt doua exemple", a explicat George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania. In acord cu sentimentul general din tara noastra, si directorii din firmele locale sunt mai pesimisti cu privire la mediul de reglementare. Opinia generala ramane negativa si in regiune, procentul optimistilor coborand de la 18% in trimestrul al treilea al anului trecut la 8%.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: