Romtelecom inchiriaza complexul turistic Vata de Jos din judetul Hunedoara

Data publicarii: 03-06-2011 | Turism



Compania Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixa, a anuntat vineri ca inchiriaza complexul turistic Vata de Jos din judetul Hunedoara, care cuprinde trei hoteluri, un centru SPA si doua sali de conferinta.

Vata de Jos este o statiune balneoclimaterica situata in judetul Hunedoara, recunoscuta pentru apele termale si sulfuroase cu calitati terapeutice. Apele termale din aceasta zona sunt valorificate in interiorul Centrului de Sanatate din complexul Vata Bai, proprietate a Romtelecom. Centrul de sanatate din cadrul complexului Vata Bai ofera tratament si odihna, beneficiind de cabinete medicale dotate cu echipamente de inalta performanta: EKG, ecograf, balneologie, sala de sport de recuperare fizica pentru orice afectiune, precum si sala de fitness.

De asemenea, centrul SPA este echipat cu laboratoare medicale de fizioterapie, chinetoterapie, hidroterapie si EKG. Izvoarele termale sunt una din cele mai mari atractii ale Centrului SPA, fiind foarte eficiente in recuperare fizica pentru orice afectiune.

Romtelecom a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri de 166,3 milioane euro, in scadere cu 10,9% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand a raportat 186,6 milioane euro. In ceea ce priveste EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari), Romtelecom a inregistrat in T1 2011 o valoare de 22,2 milioane euro, in scadere cu 62,6% fata de primele trei luni din 2010, cand EBITDA s-a ridicat la 59,3 milioane euro.

Veniturile Romtelecom au scazut in 2010 cu 8,4%, la 716,9 milioane euro, de la 782,5 milioane euro in 2009. Totodata, la sfarsitul anului trecut, numarul liniilor fixe a scazut cu 5,8%, la 2,6 milioane. Pe de alta parte, numarul total de abonamente a ajuns la aproximativ 4,7 milioane, in crestere fata de 2009, depasind un milion de clienti pentru servicii broadband, dar si pentru cele TV (cresteri de 23%, respectiv 15,7%).

Romtelecom ofera servicii complexe pe piata de comunicatii, de la telefonie fixa, la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer-Care. Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - 45.99%.Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: