Atentie! Imobiliarele pot dauna grav sanatatii financiare

Data publicarii: 03-06-2011 | Bursa




Tradeville avertizeaza ca investitiile in actiunile companiilor din sectorul imobiliar prezinta un risc ridicat.

Relansarea este dificila in conditiile persistentei perceptiei potrivit careia preturile sunt supraevaluate.

Accentuarea presiunilor din piata de profil ar putea pune sub semnul intrebarii insasi existenta companiilor.

Investitiile bursiere pe titlurile companiilor care activeaza in domeniul constructiilor si cel imobiliar sunt neatractive pana la sfarsitul perioadei recesionare din aceasta piata, se afirma intr-un raport realizat de departamentul de analiza al SSIF Tradevile. 

Acesta cuprinde, pe langa domeniul amintit, sectorul metalurgic si cel al utilajelor industriale pentru care casa de brokeraj acorda, de asemenea, perspective sumbre.

Rezultatele financiare ale companiilor listate la Bursa din domeniul imobiliar si cel al constructiilor urmeaza sa fie afectate in continuare de cadrul macro care caracterizeaza sectorul. Astfel, in 2010, acesta a fost in continuare afectat de recesiune, corectia in serie bruta fiind de 13,2% comparativ cu 2009, in timp ce pe segmentul rezidential ajustarea a fost si mai accentuata (-35,7%). Relansarea este cu atat mai dificila, cu cat in piata persista perceptia potrivit careia preturile din sectorul imobiliar sunt supraapreciate relativ la puterea de cumparare si exista posibilitatea ca problemele cu care se confrunta aceasta piata sa continue. Intr-o astfel de perspectiva "presiunile se vor accentua si, in multe cazuri, performantele ba chiar insasi existenta companiilor vor fi puse sub semnul intrebarii", mai spun analistii Tradeville.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: