Vom plati taxa de autostrada. Vezi de cand

Data publicarii: Astazi, 06-06-2011 | Auto

Romania va impune in perioada urmatoare o taxa pe autostrazi, potrivit strategiei bugetar-fiscale elaborata de Ministerul Finantelor.

La capitolul "Politica in domeniul transporturilor si infrastructurii" din strategia bugetar-fiscala, la capitolul "obiective propuse" apare "introducerea taxei de autostrada". Nu exista trecut vreun termen-limita pentru introducerea taxei, dar, cum strategia acopera perioada 2012-2014, rezulta ca in maximum 3 ani vom avea taxa de autostrada, daca cele asumate prin strategie vor fi si indeplinite.

 Initial, strategia anuntata de oficialii Transporturilor era sa se taxeze doar autostrazile construite in parteneriat public-privat, pentru ca apoi ideea sa fie extinsa si la autostrazile ce vor fi construite din bani de la buget si, ulterior, si la autostrazile deja construite. Ultima declaratie pe tema taxarii traficului pe autostrada a fost facuta de actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, toamna trecuta, ministrul spunand ca taxa este impusa de Comisia Europeana.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: