S-a dat startul angajarilor pe litoral

Data publicarii: Astazi, 06-06-2011 | HR/Cariere



Litoralul romanesc are nevoie atat de ospatari, barmani sau cameriste, dar si de receptionere sau administratori de hotel. Pozitiile vacante pot fi gasite fie prin agentia locala pentru ocuparea fortei de munca, fie prin recomandari sau apelarea directa la angajatori.

Oficial, litoralul s-a deschis de aproape o luna, perioada estivala debutand cu programul ,,Litoralul pentru toti", care este in plina desfasurare din 3 mai si se va incheia peste o saptamana. Chiar si asa, nu toate hotelurile sau terasele au functionat la capacitate maxima, incat procesul de angajare este in desfasurare.

Dana G., din Constanta, spune ca desi litoralul romanesc al Marii Negre se populeaza dupa prima jumatate a lunii iunie, este bine sa te interesezi din timp de locuri de munca. Anul acesta, tanara nu a apelat nici la agentia locala pentru ocuparea fortei de munca, nici la site-urile de recrutare pentru angajare, ci a preferat sa isi trimita CV-ul direct posibilului angajator.

Totusi, o alternativa de gasire a unui job pe timp de vara este chiar Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta, care, in aceasta perioada, are inregistrate peste 300 de locuri de munca vacante de sezon in evidentele sale. Litoralul romanesc are nevoie atat de ospatari, barmani, cameriste sau femei de serviciu, dar si de receptionere sau administratori de hotel. Salariile pe care le pot obtine lucratorii din turism pornesc de la 700 lei, iar in unele situatii ajung si pana la 3.000 lei. Ele variaza in functie de postul ocupat, de timpul efectiv de lucru si de experienta profesionala. In plus, in unele cazuri, nu trebuie neglijate nici "micile atentii" din partea turistilor care pot rotunji veniturile.

Integral in Romania Libera

Sursa tabel: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: