Top 10 telefoane cu cele mai ridicate niveluri de radiatii

Data publicarii: 08-06-2011 | IT&C

Dupa mult relatatul risc de cancer cerebral provocat de telefoane ne-am gandit sa publicam un top al terminalelor care au un nivel de "radiatii" ridicat. In cazul telefoanelor, aceasta valoare este data de SAR (masoara rata cu care energia este absorbita de corp cand este expus frecventelor radio ale unui camp electromagnetic). 

Topul a fost realizat de cei de la CNET si cuprinde 20 de telefoane din care o buna parte apartin celor de la Motorola. Potrivit sursei mai sus citate, in SUA valoarea maxima de SAR admisa este de 1,6 wati pe kilogram, in timp ce in Europa aceasta este de 2 wati pe kilogram. 

Locul 3: Sony Ericsson Satio, un telefon destul de elegant care, dupa cum spun editorii CNET, era pe primul loc pana au aparut urmatoarele doua telefoane. Ratingul acestuia este de 1,56. 

Locul 2: In continuare apare din nou Motorola, cu Droid 2 Global, o alta veriune a termialului mai sus prezentat, ce este pe locul 2 cu o rata SAR de 1,58. 

Si pe primul loc, desi nu credem ca este o mandrie sa fii fruntas intr-un asemenea top, este....un Motorola care are un nume ce aduce un pic de ironie locului prim. Se numeste Bravo. SAR atinge nivelul de 1,59. Bravo este un telefon relativ ieftin din clasa de mijloc cu niste caracteristici destul de interesante.

Veteti topul integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: