Standard & Poor's nu a modificat ratingurile Romaniei, perspectivele raman stabile

Data publicarii: 09-06-2011 | Finante-Banci

Standard & Poor's a anuntat miercuri ca nu modifica ratingurile acordate Romaniei, respectiv BB+/B pentru imprumuturile in valuta si BBB-/A-3 pentru imprumuturile in lei, perspectivele de rating ramanand stabile.

Calificativul pentru transfer si convertibilitate acordat de Standard & Poor's (S&P) este BBB+.

Ratingurile Romaniei tin cont de potentialul de crestere economica al tarii si de nivelul datoriilor guvernamentale, de prosperitatea relativ scazuta, precum si de nivelul datoriei externe, potrivit S&P.

"Ne asteptam ca economia romaneasca sa inregistreze o redresare modesta in 2011, urmata de o consolidare constanta", se arata in comunicatul S&P.

Agentia de rating precizeaza ca, daca Guvernul va mentine ritmul reformelor structurale, prudenta fiscala si stabilitatea financiara, S&P ar putea creste ratingul Romaniei. De asemenea, in cazul in care, contrar asteptarilor Standard & Poor's, Executivul esueaza in aplicarea masurilor de consolidare fiscala si a strategiei de reforme, sau daca deficitul extern se adanceste semnificativ, in lipsa imbunatatirii potentialului de crestere pe term 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: