Skoda Rapid, rival pentru Logan

Data publicarii: 09-06-2011 | Auto

Promisiunea Volkswagen de acum trei ani cand a anuntat ca va pregati un rival pentru Dacia Logan este aproape de indeplinire prin Skoda Rapid. Grupul german Volkswagen a anuntat de curand prin intermediul brandului ceh ca isi va imbogati gama cu un nou model, de data aceasta low-cost.

Masina se va numi Rapid si va aduce marca ceha in lupta directa cu producatorii de masini de buget precum Dacia, Lada si Suzuki. Modelul este un sedan din clasa subcompacta care ar putea costa sub 7.000 de euro si va fi lansat mai intai in India. Potrivit unor surse din cadrul Skoda India, noul model ar putea fi lansat cel mai tarziu anul viitor. Rapid are la baza platforma noului Polo sedan, livrat pe unele piete sub denumirea Vento.

Rapid va fi regasit in oferta Skoda doar in versiunea berlina. Modelul se va vinde si in Europa pentru a umple golul dintre Fabia si Octavia, acesta urmand sa joace rolul automobilului de buget din gama Skoda. Piata de buget a fost testata ani la rand de catre producatorul ceh prin intermediul Octaviei Tour.

Integral in Adevarul

Sursa foto: Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: