Cum poti cumpara iPhone 4 la jumatate de pret

Data publicarii: 09-06-2011 | IT&C

Deprecierea dolarului din ultimul an (de la 3,47 lei in iunie 2010, la 2,84 lei in prezent), a facut sa devina mai profitabil sa achizitionezi o gama tot mai variata de produse online din China, SUA si alte tari, achitand costurile de transport si taxele vamale + TVA, decat sa cumperi aceleasi produse din Romania.

Este drept, sistemul de garantie (in cazul produselor de folosinta indelungata) nu este acelasi, in sensul ca, un produs achizitionat ce se defecteaza in perioada de garantie nu poate fi reparat la un service din Romania, decat contracost, alternativa fiind expedierea acestuia in tara de provenienta, catre service-ul indicat de producator sau de vanzator. Produsul se repara sau se inlocuieste gratuit, dar se suporta cheltuiala cu transportul.

Un recent studiu realizat de procesatorul de plati online PayPal, prin compararea preturilor din 50 de magazine online din SUA, Marea Britanie, Polonia, Cehia, Ungaria, Grecia si Romania a relevat ca un telefon iPhone 4 costa echivalentul a 1.500 de lei in SUA, respectiv 2.800 de lei in Romania.

Cititi integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: