iPhone invizibil - posibil cu o aplicatie germana

Data publicarii: 10-06-2011 | IT&C

Smartphone-ul a ajuns o a doua natura pentru unii dintre noi, astfel ca unele activitati nici nu mai pot "exista" fara ca in ele sa fie implicat si gadgetul in cauza. Pe utilitatea telefonului mobil s-au bazat si niste cercetatori germani, care au inventat un sistem care iti permite sa folosesti telefonul, dar fara sa-l tii in mana. 

In loc sa atingi telefonul, poti tasta direct in palma, chiar daca dispozitivul este in buzunar si miscarile iti vor fi percepute de sistemul unui "telefon imaginar" care va trasmite cererile telefonului tau real, potrivit Technology Review. 

Conceptul se bazeaza pe o camera foarte sensibila care capteaza miscarile facute in palma, dar si pe un program de analiza video si un radio wireless care trimite instructiunile inapoi pe iPhone. Suna complicat, dar nu este. Patrick Baudisch, profesor de stiinte cmputerizate al Institutul Hasso Platnner din Potsdam, Germania, spune ca prototipul de telefon imaginar "serveste ca o utilitate pentru utilizatorii care nu mai vor sa se complice cu folosirea telefonului fizic". 

Integral in Ziare.com

Sursa foto: Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: