UE: Impartirea administrativa a Romaniei nu are legatura cu fondurile UE

Data publicarii: 10-06-2011 | Politica

Absorbtia fondurilor europene nu are nicio legatura directa cu felul in care este organizata administrativ-teritorial o tara.

Intr-un raspuns oficial obtinut de gandul de la Directia Generala Politica Regionala (DG Regio) a Comisiei Europene, oficialii UE explica, negru pe alb, ca "implementarea programelor operationale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, in concordanta cu specificul sistemului institutional al fiecarui stat membru".

Simplu spus, daca autoritatile locale din Romania nu atrag fonduri europene, acest lucru se intampla doar din cauza lor si nu din pricina unor prevederi UE privind posibilitatea de a accesa fonduri europene doar de catre unitati administrativ-teritoriale mai mari.

DG Regio este autoritatea europeana prin care se deruleaza proiectele europene de politica regionala, respectiv cele derulate in Romania prin Programul Operational Regional (POR).

Gandul a intrebat oficialii europeni in ce fel afecteaza organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, pe judete, absorbtia fondurilor europene, din perspectiva reglementarilor UE.

Cititi integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: