Depozitele la o luna - Afla ce surprize neplacute ofera

Data publicarii: 10-06-2011 | Finante-Banci

Depozitele pentru perioade foarte scurte de timp sunt folosite, in general, pentru a-ti pastra banii intr-un loc sigur pana la data unei tranzactii. Daca va ganditi sa va depuneti banii la banca pentru o luna de zile, numai cu unicul scop de a scoate profit din acest lucru s-ar putea sa aveti o surpriza neplacuta. 

In primul rand, castigurile pe care le aveti s-ar putea sa nu depaseasca taxele si comisioanele impuse de institutia financiara, mai ales daca alegeti sa nu retrageti banii la data stabilita prin contract. 

Bineinteles, aceasta caracteristica tine foarte mult si de suma depusa. Astfel ca am ales sa luam drept exemplu un depozit la termen pe o luna, in care suma depusa sa fie de 1.000 de lei. 

Cea mai avantajoasa oferta, din punct de vedere al dobanzii, o veti gasi la ATE Bank, aceasta atingand valoare de 7,25% pe an. Suma minima pentru constituirea acestui depozit este de 100 de lei. Banca ofera mai multe variante pentru continuarea sau inchiderea depozitului atunci cand contractul ajunge la maturitate. Printre acestea este si virarea sumei initiale in contul tau curent, prin lichidarea depozitului. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: