Imocredit isi majoreaza capitalul social si devine IFN

Data publicarii: 20-09-2006
Actionarii societatii Imocredit, parte a grupului Imofinance, au decis majorarea capitalului social al societatii, de la 15,28 la 19,32 milioane lei, adaugarea sintagmei "IFN" la denumirea societatii si schimbarea administratorilor societatii, informeaza NewsIn. Majorarea de capital de la Imocredit se va efectua prin incorporarea profitului aferent anului 2005, in valoare de 791.035 lei, precum si prin aportul in numerar al actionarului Imofinance, in valoare de 3,25 milioane lei, se precizeaza in Monitorul Oficial.

Actionarii Imocredit au mai decis modificarea denumirii societatii, in Imocredit IFN SA.

Actionarii societatii au luat act de denuntarea mandatului de administrator de catre Nicolae Petria si Petru Prunea si au desemnat ca administratori pe Marin Oprea si Iosif Pop.

Actionarii Imocredit au mai hotarat radierii punctului de lucru din Bucuresti, str. Dimitrie Onciu nr. 10 sector 2, si infiintarea unui nou punct de lucru in Bucuresti, str. 11 Iunie nr. 77, sectorul 4.

Imocrefit este parte a grupului de afaceri Imofinance din Cluj-Napoca, care mai cuprinde Imocredit si Imoinvest. Acesta a fost constituit in luna august 2003 si dispune, in prezent, de un capital social de 13 milioane euro. Aria de activitate a grupului se concentreaza in zona pietei imobiliare si a serviciilor financiare conexe acesteia.

Imofinance detine 71,8% din capitalul social al Imoinvest si 54,4% din capitalul social al Imocredit. Unul dintre fondatorii grupului Imofinance este omul de afaceri clujean Sorin Ghite, presedinte al Consiliului de Administratie al Astral in momentul vanzarii catre UPC si actionar al Bancii Transilvania, cu o participatie de aproape 1%. Alt fondator al grupului Imofinance este fostul presedinte al Bancii Transilvania, Iosif Pop.

Redactia BankNews.ro