Tsunami la SIF Oltenia!

Data publicarii: 14-06-2011 | Bursa

Noi rapoarte de audit arunca in aer cazul lui Teodor Buzatu, acuzat de prejudicierea SIF si indepartat din CA de actionari. Documentele infirma acuzatiile aduse si dau noi indicii organelor de ancheta. Cine are dreptate?

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a paralizat activitatea Consiliului de Administratie (CA) al SIF, prin deciziile pe care le-a luat in aceasta primavara. La sedinta Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 28/29 aprilie, actionarii au ales doi administratori noi (Lucian Buse si Petre Ghibu) si au votat pentru schimbarea altor doi (Carmen Popescu Ioana si Florian Teodor Buzatu). Primii doi vin in locul lui Gheorghe Bica si al lui Dinel Staicu. 

In cazul celorlalti doi, situatia este putin mai complicata. Carmen Popescu Ioana este implicata in dosarul fraudarii Transgaz Medias cu 11,3 milioane de euro, alaturi de Dinel Staicu. Cum Staicu este deja inchis pentru dosarul BIR, a picat din schema CA si Carmen Popescu Ioana, mana dreapta a fostului presedinte. Un mister ramane insa cazul Buzatu. Fostul director care administra portofoliul SIF Oltenia a fost executat rapid. In martie 2011, a aparut un raport al auditului intern de la SIF, care il acuza pe Buzatu de prejudicierea actionarilor. Imediat, CNVM a decis publicarea raportului pe site si punerea in discutie a lui Buzatu la AGA din 28/29 aprilie, pentru prejudicierea SCCF Craiova, CM1 SA Craiova, Univers SA Ramnicu Valcea si Alimentara SA Slatina, scrie Curierul National

Citind pe internet raportul, actionarii au votat in bloc pentru schimbarea lui Buzatu. Interesant este ca ulterior au aparut si rapoartele de audit facute separat pentru societatile incriminate, care infirma prejudiciile de care este reclamat Teodor Buzatu. Cine are dreptate? 

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: