Succesiune la FMI: Lagarde si Carstens alesi, Fischer respins (oficial)

Data publicarii: 14-06-2011 | Finante-Banci


Fondul Monetar International a anuntat luni intr-un comunicat ca a ales doi candidati pentru postul de director general, pe mexicanul Agustin Carstens si frantuzoaica Christine Lagarde, in timp ce israelo-americanul Stanley Fischer este respins.

FMI "va studia candidaturile lui Agustin Carstens si Christine Lagarde pentru postul de director general", a indicat institutia intr-un comunicat, citat de AFP.

Mexicul a anuntat candidatura guvernatorului bancii sale centrale la 22 mai, la cinci zile dupa demisia francezului Dominique Strauss-Kahn.

Ministrul francez al economiei, al carei nume a fost avansat chiar mai inainte, in timp ce Strauss-Kahn era incarcerat intr-o afacere de infractiuni sexuale si nu isi parasise postul, a confirmat la 25 mai ca va fi candidata.

In timp ce, Stanley Fischer, guvernatorul Bancii Israelului, si-a anuntat intentia de a candida intr-un comunicat sambata, in ziua urmatoare inchiderii oficiale a candidaturilor.

Candidaturile lui Carstens si Lagarde au fost retinute "in conformitate cu decizia adoptata de consiliul de administratie la 20 mai, care detaliaza procedura de selectie a viitorului director general si in acord cu regula FMI", ce stabileste limita de varsta pentru cel care il conduce la 65 de ani. Stanley Fischer are 67 de ani.

Boardul FMI, instanta formata din reprezentanti ai 24 de tari sau grupuri de tari, si-a fixat ca obiectiv sa desemneze un nou director general pana la 30 iunie.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: