Mai este o afacere SA-TI NEGOCIEZI SALARIUL IN EURO?

Data publicarii: 15-06-2011 | HR/Cariere

"La ultimul loc de munca, am agreat un curs mediu de 3,3 lei/euro, in 2007. Maririle de salariu care au urmat se exprimau verbal tot in euro si se transformau in lei tot la cursul stabilit, chiar daca euro se apreciase. In 2008 am contractat un credit, in euro. Dupa un an de criza, la finalul lui 2009, m-am pomenit cu o reducere a salariului de 10%. Nici nu putea fi vorba de o reactualizare, desi cursul sarise de 4,2 lei euro. Asadar, singura care a tinut pasul cu aprecierea euro era rata la banca", povesteste Florentina, care lucra pentru o agentie de publicitate.

Si, intr-adevar, statisticile bancii centrale pe 2010 arata ca diferenta intre luna cu cel mai tare leu (martie - 4,0879 lei/euro) si luna cu cel mai puternic euro (noiembrie - 4,2931 lei/euro), este de 20 de bani. Astfel, un salariu de 500 de euro, platit la cursul mediu lunar BNR, ar fi fost in noiembrie cu aproximativ 100 de lei mai mare decat in martie, cand leul a avut cea mai buna luna de anul trecut.

"Salariul in lei a devenit o practica generala, in special datorita relativei stabilitati a cursului euro/leu. Variatiile care apar sunt mult mai mici decat in urma cu 4-5 ani si sunt acceptate de angajati", a declarat pentru gandul Mirela Marinescu, recruitment director in cadrul companiei de resurse umane APT.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: