Actiunile FP au acaparat piata

Data publicarii: 15-06-2011 | Bursa

Titlurile Fondului Proprietatea au acoperit aproape doua treimi din lichiditatea BVB.

Bursa a crescut marti cu 0,6%, ascensiunea fiind amplificata de actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au urcat in cel mai accelerat ritm de la listare, respectiv cu 4,8%, si, totodata, au asigurat aproape doua treimi din lichiditate.

Inca de la inceputul zilei, atentia investitorilor a fost focalizata pe actiunile Fondului Proprietatea, pretul acestor titluri reusind sa mentina linia ascendenta inceputa in sedinta de vineri si sa se plaseze, astfel, peste nivelul de rezistenta din ultima perioada, de 0,51 lei. Aceste titluri au avut un efect vizibil si asupra indicilor in care sunt cuprinse.

Astfel, indicele BET, al primelor zece actiuni in functie de lichiditate, a avansat cu 1,35%, iar indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri si al actiunilor FP, a crescut cu 2,29%.

Totodata, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia celor mai lichide 25 de titluri, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, a urcat cu 1,53%.

Pe de alta parte, corectiile actiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) si Oil Terminal (OIL) au influentat vizibil linia indicelui BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic. Astfel, indicele a inregistrat un recul de 1,75%.

La finalul zilei, actiunile Fondului erau cotate la 0,5345 lei, pret cu 4,8% peste nivelul de vineri. Aceste titluri au continuat sa fie cele mai tranzactionate din piata, cu operatiuni de 34,4 milioane lei si au asigurat 64% din rulajul bursei, de 57,5 milioane lei.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: