Romanian International Bank S.A. introduce tranzactiile directe din lei in yuan-i

Data publicarii: 15-06-2011 | Finante-Banci

Romanian International Bank S.A. ofera, incepand cu data de 14 iunie 2011, posibilitatea de a efectua transferuri direct in moneda nationala a Chinei: yuan-ul (CNY) cunoscuta si sub numele de renminbi. Serviciul se adreseaza persoanelor juridice care doresc sa faca tranzactii din si catre China, este disponibil prin intermediul Standard Chartered Bank Shanghai si este menit sa sprijine dezvoltarea schimbului comercial intre Romania si China. Beneficiarii platilor trebuie sa fie autorizati de catre autoritatile chineze pentru incasarea platilor direct in yuan-i.

Platile realizate prin Standard Chartered Bank Shanghai aduc un plus de rapiditate noului serviciu lansat de catre RIB S.A, banii parcurgand cel mai scurt traseu posibil pana in contul beneficiarului.

"Noul serviciu vine in intampinarea clientului prin faptul ca se elimina costurile si comisioanele de schimb valutar pe care le presupune trecerea printr-o alta valuta: usd, euro. Contul in yuan-i confera rapiditate transferurilor din si catre China si minimizeaza formalitatile legate de platile valutare, beneficiarul platii putandu-si incasa banii rapid in yuan-i." - Catalin Zoican, Vicepresedinte Executiv.

Oferind depozite cu dobanzi de top la valuta si lei, cele mai bune cursuri de schimb valutar, primul card de credit din Romania, adaptarea ATM-urilor la standardele EMV pentru acceptarea cardului cu CIP, implementarea si perfectionarea mecanismelor de tranzactionare de la distanta, crearea unui mecanism de negociere personalizat, RIB isi consolideaza pozitia de banca axata pe calitatea superioara a produselor si serviciilor.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: