Miscari pe piata telefoniei mobile: Samsung cumpara Nokia?

Data publicarii: 15-06-2011 | IT&C

Cat de prost sa o duca finlandezii de la Nokia, daca, in mai putin de o luna, doi dintre concurentii lor principali vor sa-i cumpere sau cel putin asa se zvoneste?

La nici o luna dupa ce se zvonea ca Microsoft vrea sa cumpere divizia de mobile a finlandezilor, coreeni de la Samsung vor si ei sa "liciteze" pentru achizitia Nokia, potrivit unor surse online. Informatia vine pe surse care pana acum nu s-au inselat cu informatiile pe care le-au facut publice, potrivit Wall-Street Journal. 

Cand au fost intrebati oamenii "de sus" ai gigantului Samsung despre posibila achizite, acestia s-au limitat la a spune doar ca "ceea ce s-a auzit pana acum sunt doar zvonuri si noi nu comentam asa ceva". Se pare ca preluarea diviziei de mobile a Nokia de catre Samsung are ceva logica daca stam sa ne gandim ca, sud-coreeni au deja pe piata britanica (una dintre cele mai puternice din lume) un telefon cu Windows Phone 7 - Samsung Omnia 7. Pe langa acesta sunt planificate sa mai apara si altele. 

Zvonurile ca Nokia se pregateste de o preluare sunt alimentate si de scaderea dramatica in pretul actiunilor. Vanzarea catre un rival ar fi o cadere masiva pentru un brand care era candva varful tehnologiei telefoanelor mobile. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: