Ce efecte va avea reorganizarea?

Data publicarii: 15-06-2011 | Politica



PDL insista pentru 8 regiuni teritoriale, UDMR refuza si cere 16 .

ARACO: Pentru mediul de afaceri e bine daca natura si consistenta taxelor s-ar reduce.

Plosceanu: Este nevoie de profesionalism si capabilitate a celor ce vor conduce teritoriile pentru a creste absorbtia fondurilor UE.

Liderii PDL si cei ai UDMR, reuniti in sedinta coalitiei, nu au ajuns la un acord privind proiectul de reorganizare administrativa a tarii, reprezentantii formatiunii maghiare spunand in timpul discutiilor ca nu au sustinere din teritoriu pentru modificarea propusa de catre PDL. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca Uniunea nu poate accepta varianta transformarii regiunilor de dezvoltare in opt "judete-mamut", neexistand argumente suficiente pentru asta, si avertizeaza ca daca PDL va insista pe acest proiect va exista o problema in Parlament si nu va mai fi majoritate.

"Noi am spus, marti, in coalitie ca nu putem accepta varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete-mamut. Nicio organizatie judeteana sau teritoriala a UDMR nu sustine o astfel de varianta. Din punctul nostru de vedere, nu este posibila o sustinere fata de un astfel de proiect. Noi am spus ca pentru noi punctul de plecare este proiectul nostru de reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare si ca o reforma administrativa se poate construi pe 16 regiuni, nu pe opt. Nu avem cum sa sustinem un astfel de demers, nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere tehnic. Noi consideram ca nu exista argumente suficiente pentru a crea opt judete-mamut", a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax. Intrebat ce se va intampla in cazul in care PDL va insista cu proiectul de reorganizare, iar Guvernul isi va asuma raspunderea, Kelemen a spus ca fara o sustinere in coalitie nu va mai exista majoritate in Parlament.

Reprezentantii formatiunii maghiare sustin propunerea infiintarii a 16 entitati administrative, subliniind ca in coalitie nu este cristalizat la ora actuala "un proiect bine inchegat si corelat", in timp ce, cei de la PDL sustin impartirea teritoriala in 8 judete. Potrivit secretarului general al PDL, Ioan Oltean, capitalele celor 8 judete ar putea fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: