Iti poti pierde serviciul cat timp esti in concediu?

Data publicarii: 17-06-2011 | HR/Cariere

In perioade de incertitudine economica, angajatii tind sa-si ia mai putine zile de vacanta sau de concediu medical decat in alti ani, pentru a nu se indeparta de birou si a-si putea proteja joburile. Nu este cazul si in 2011, potrivit unui sondaj realizat de firma de recutare Aerotek.

Chiar daca un angajat nu poate fi dat afara cata vreme se afla in perioada de concediu, multi salariati se temeau in anii trecuti ca se vor trage anunite sfori in lipsa lor de la birou si ca se vor trezi la un moment dat pe lista de concedieri.

Firma de resurse umane Aerotek a adresat aceasta intrebare unui esantion de 1.000 de angajati: "Nu ti-e teama ca vei fi trecut pe lista concedierilor cand te afli in vacanta de vara?". Spre deosebire de anii trecuti, cand raspunsurile indicau o neliniste cu privire la perioada concediului, acum salariatii sunt decisi sa nu-si mai faca griji, scrie Realitatea.net

"Se pare ca oamenii s-au obisnuit cu climatul de incertitudine sau simt ca lucrurile incep sa se regleze pe piata muncii", arata realizatorii studiului.

Astfel, 65% dintre respondenti nu au niciun fel de presimtire neagra cu privire la perioada concediului. Acestia nu-si imagineaza ca s-ar putea intampla ceva rau in lipsa lor la serviciu, care sa le afecteze siguranta locului de munca.

De asemenea, 52% dintre participantii la sondaj spun ca intentioneaza sa se deconecteze total de job pe perioada cat vor lipsi de la birou, iar 50% se asteapta sa se intoarca din vacanta relaxati si cu forte proaspete.

"Este pentru prima data in ultimii ani cand angajatii par decisi sa se relaxeze total in perioada concediului de vara. In anii trecuti, manifestau un grad ridicat de stres si de anxietate si ramaneau cu mintea la job si din vacanta", se arata in raportul Aerotek.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: