Pragul de detinere la SIF-uri, curat constitutional

Data publicarii: 17-06-2011 | Bursa



Curtea Constitutionala a respins ieri sesizarea de neconstitutionalitate a pragului maxim de detinere la SIF-uri, de 1% din capitalul social, exceptie ridicata intr-un proces deschis de SIF Transilvania (SIF3) impotriva Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). 

Decizia Curtii este definitiva si general obligatorie, ea urmand a fi publicata in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax. SIF Transilvania a incercat sa obtina la Curtea Constitutionala anularea unei ordonante de guvern din 2005 prin care pragul de detinere la SIF-uri a fost majorat de la 0,1% la 1%.

La primul termen, din 2 iunie, judecatorii Curtii au luat in discutie sesizarea SIF3, insa au amanat pentru ieri pronuntarea unei decizii. Exceptia de neconstitutionalitate a fost invocata anul trecut de SIF Transilvania intr-un proces cu CNVM, aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Litigiul a fost initiat de SIF3 deoarece Comisia nu a avizat modificarea statului SIF prin majorarea pragului maxim de detinere de la 1% la 5% din titluri, extindere decisa de actionari in 2009. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: