RCS&RDS schimba profitul pe pierdere

Data publicarii: 17-06-2011 | IT&C

Probleme financiare la compania controlata de "misteriosul" Zoltan Teszari

Operatorul RCS&RDS a terminat cu pierderi anul fiscal 2010, in conditiile in care in 2009 s-a consemnat un castig net de peste 211 milioane de lei. 

"Se aproba amanarea discutarii bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2011. Se aproba ca pierderea inregistrata potrivit situatiilor financiare sa fie acoperita in anii urmator", potrivit datelor publicate de operator in Monitorul Oficial. De asemenea, compania de cablu-telefonie-internet va vinde anual sefilor si anumitor salariati sau reprezentanti ai firmelor din grup actiuni la un pret preferential, reprezentand cel mult 1% din actiunile societatii si/sau de la alte firme, daca sunt indeplinite criteriile stabilite pe baza planului de afaceri. Conform documentului pu-blicat in MO, actionarii au aprobat ca presedintele CA al RCS&RDS, Alexandru Oprea, sa primeasca o remuneratie neta lunara de 20.000 de lei. scrie Jurnalul National

In prima parte a anului, RCS&RDS a incheiat doua acorduri de finantare in valoare de 206 mi-lioane de dolari si, respectiv, 125 mi-li-oane de euro. Banii ar putea fi folo-siti de companie pentru refinantarea datoriilor totale de 175 milioane de dolari care ajung la scadenta in acest an. Agentia de evaluare Moody's a retrogradat recent ratingul companiei din cauza datoriilor din acest an, precum si celor de 375 milioane de euro care ajung la maturitate in 2012.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: