Cum ne imprumutam la banca fara dobanda

Data publicarii: 17-06-2011 | Finante-Banci

In conditiile in care apetitul pentru credite este in continuare scazut, bancile incearca sa atraga clientii prin sistemul de rate fara dobanda la magazinele partenere, alaturi de un sistem de bonusuri pentru cumparaturile facute cu cardul. Chiar daca vorbim de rate cu dobanda zero, abordarea este destul de diferita de la o banca la alta. In primul rand, ne-am intreba: de ce ofera bancile asemenea facilitati? Care e castigul lor?

Cele doua banci care ofera aceasta facilitate independent de o lista de magazine agreate mizeaza strict pe atragerea de clienti, asumandu-si costurile reale. Alte banci, care au parteneriate cu diferiti comercianti - printre care marii retaileri de electrocasnice, electronice,  IT&C, mobilier etc. - mizeaza strict pe comisionul negociat cu acesti comercianti, care este insa mai mic decat dobanda pe care le-ar fi perceput-o clientilor, scrie Capital.ro

Millenium: Rate cu dobanda zero oriunde

Banca ofera clientilor posibilitatea de a-si alege singuri cate rate fara dobanda vor sa plateasca, putand fi consolidate mai multe tranzactii intr-un singur plan de rate, pentru care trebuie anuntata banca. Clientii pot apela la maxi-mum doua astfel de planuri pe an, pentru tranzactiile efectuate la orice comerciant sau furnizor de servicii. Daca un client nu plateste pana la scadenta (25 a lunii) rata agreata, cardul se blocheaza temporar, iar dupa 30 de zile, definitiv, cu raportarea la Biroul de Credit.

Vedeti oferta bancilor integral pe Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: