Trei sferturi dintre romani nu au incredere in bancheri

Data publicarii: 17-06-2011 | Finante-Banci

Serviciul de pompieri continua sa se bucure de cel mai inalt nivel de incredere pe plan international. S-a inregistrat o imbunatatire considerabila in ceea ce priveste reputatia organizatiilor de caritate si cea a judecatorilor, potrivit unui studiu realizat de GfK in 19 tari.

Serviciile de pompieri sunt in pozitia fruntasa, cu o medie de 94% a populatiei din toate tarile studiate care isi plaseaza increderea in ei. Un procent asemanator - 93% dintre romani - au incredere in pompieri. Valoarea s-a stabilizat la un nivel foarte inalt si aceasta profesie este investita cu incredere de catre cel putin 90% dintre respondentii din toate tarile europene, cu exceptia Bulgariei (89%). Cea mai mica valoare a fost inregistrata in India, unde doar 81% din populatie are incredere in pompieri, scrie Capital.ro

Politicienii si bancheri la coada

Mai mult de jumatate dintre respondenti si-au exprimat o parere critica fata de avocati, sindicate, jurnalisti, bancheri, manageri, specialisti in marketing, specialisti in publicitate si politicieni.

Criza financiara a intrat acum intr-o noua faza si reputatia bancherilor s-a imbunatatit usor in comparatie cu anul anterior, ajungand la 43% in primavara anului 2011. Explicatia ar putea fi aceea ca evolutia crizei financiare este acum catre o criza a monedei euro si a nivelului datoriei, in care bancherii nu mai sunt miezul problemei.

Integral in Capital.ro

Sursa foto: Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: