Noua taxa auto devine incerta

Data publicarii: 20-06-2011 | Auto

Data de aplicare a noii taxe auto reduse cu 30% si inceperea restituirii diferentei de bani au devenit incerte deoarece a fost eliminat termenul de 1 iulie 2011 din proiectul de lege. Motivul? Nu mai este timp, iar legea nu poate intra in dezbaterea Parlamentului decat din toamna. Acesta este ultimul episod al "telenovelei" cu taxa auto, gasita ilegala de Curtea Europeana de Justitie. Eliminarea termenului convine numai bine Guvernului, care trebuie sa scoata din conturi 750 milioane de euro.

Tot de la 1 iulie urma sa inceapa si plata diferentei de bani catre proprietarii de autoturisme deja inmatriculate, dar termenul a fost scos. Proiectul necesita obtinerea aprobarii Parlamentului intr-un interval extrem de scurt, de doar doua saptamani, in conditiile in care vacanta parlamentara incepe in luna iulie. 

Actul este necesar spre a fi aprobat pentru a evita sanctiuni din partea Comisiei Europene. Dar documentul a fost refacut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fara sa fie avansat un alt termen.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: