Constanta: Mii de turisti sunt in statiunea Mamaia

Data publicarii: 20-06-2011 | Turism

Mii de turisti au petrecut acest sfarsit de saptamana in statiunea Mamaia, iar hotelierii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul acestora sa creasca, in conditiile in care in prima jumatate a anului in curs au fost cu 20% mai putini turisti pe litoral decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Presedinta Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat, duminica, pentru AGERPRES ca acesta este primul sfarsit de saptamana din 2011 cand pe litoral sunt mai multi turisti, preferata fiind statiunea Mamaia. 

''Este primul week-end mai animat, iar numarul turistilor va creste si pentru ca elevii au intrat in vacanta. (...) Pana acum au fost pe litoral cu 20% mai putini turisti decat anul trecut. Week-end-ul trecut statiunile din sudul litoralului erau pustii'', a afirmat reprezentanta asociatiei de dezvoltare si promoare a turismului. 

In perioada 15 iunie - 15 iulie, turistii pot beneficia de programul ''Zile gratuite de vacanta'', initiat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), program in care sunt incluse si 15 hoteluri de pe litoral, acesta fiind reluat in perioada 15 august - 15 septembrie. Astfel, cei care petrec un sejur pe litoral prin acest program pot beneficia de una sau doua nopti de cazare gratis, dupa modelul ''platesti cinci nopti si stai sase sau sapte''. 

In statiunea Mamaia, tarifele de cazare in aceasta perioada variaza de la 250 lei/persoana pentru cinci nopti intr-o camera dubla a unui hotel cu doua stele, cu mic dejun inclus, pana la peste 600 lei/persoana pentru aceeasi perioada, intr-un hotel de patru stele. La un hotel de cinci stele, turistul trebuie sa plateasca peste 600 lei pentru o singura noapte. 

Tarifele vor creste de la 1 iulie, unii hotelieri aplicand majorari incepand cu sfarsitul lunii iunie. Majorarile sunt cu cel putin 70 de lei, pentru sejuri de cinci zile cu mic dejun inclus, la hotelurile de pana la patru stele. La unitatile de cinci stele, o noapte de cazare va ajunge sa coste peste 800 de lei. 

Conform hotelierilor, tarifele de pe litoral practicate in acest an sunt cu 5-10% mai mici decat cele din 2010. 

Turistii de pe litoralul romanesc sunt pusi in neplacuta situatie de a gasi anumite sectoare de plaja acoperite cu mari cantitati de alge. In aceasta perioada algele se depun continuu, cu toate ca echipele de muncitori si utilajele Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral colecteaza saptamanal sute de tone de alge. Cele mai afectate zone sunt portiuni de plaja din sudul statiunii Mamaia, din municipiul Constanta si din Eforie Sud. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: