Marea Britanie, aproape de colaps economic?

Data publicarii: 20-06-2011 | International

Chiar daca economisesti excesiv, risti ca, la un moment dat, sa nu scapi de inevitabila prabusire. Acest exemplu ilustreaza clar situatia actuala a economiei britanice, unde clasa de mijloc a fost dizolvata demult, iar eforturile unilaterale indreptatate catre sectorul bancar si cel al serviciilor nu-si pot arata roadele foarte repede.

Nunta dintre printul William si Kate Middleton a fost un bun prilej pentru sectorul privat britanic de a lua o gura de aer extrem de necesara. Britanicilor le-a revenit, pentru cateva clipe, buna dispozitie, iar shoppingul a inflorit in acele zile, scrie Ziare.com

Visul, insa, s-a incheiat cam repede. Britanicii se afla in fata unei veri sumbre. Agentiile internationale de rating ameninta a doua natiune din UE, ca numar al populatiei, cu note slabe. Analistii de pe pietele financiare internationale nu cred ca guvernul conservator-liberal va reusi sa controleze deficitul bugetar, noteaza Deutsche Welle.

Si austeritatea poate strangula economia

Situatia din Marea Britanie arata ca criza datoriilor nu este o problema specifica zonei euro. Marea Britanie nu este, totusi, Grecia, daca privim catre competitivitatea si productivitatea muncii. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: