Raportarea in IFRS este benefica pentru imbunatatirea fluxurilor de capital-ICAEW

Data publicarii: 20-06-2011 | Finante-Banci

Raportarea conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) imbunatateste transparenta, comparabilitatea si este benefica pentru imbunatatirea fluxurilor de capital, a declarat luni fostul presedinte al ICAEW Gerald Russell.

"Credem ca IFRS-ul imbunatateste transparenta, comparabilitatea si de aceea este benefic pentru imbunatatirea fluxurilor de capital. Aceasta tranparenta si comparabilitate mai mare inseamna de fapt viitorul, luand in considerare criza. Unii oameni au criticat IFRS-ul odata cu criza financiara, dar daca exista o opinie a expertilor, dupa ce am studiat aceasta problema in detaliu, IFRS-ul a fost important in a arata riscurile intr-o modalitate mai transparenta. Este important sa ne amintim ca aceasta a fost o criza economica, nu o criza a raportarilor financiare. Din aceste motive sustinem utilizarea IFRS-urilor in Romania", a mentionat fostul presedinte al Institutul Contabililor Autorizati din Anglia si Tara Galilor (ICAEW), Gerald Russell.

Acesta a mentionat ca ICAEW lucreaza cu BNR, dar si cu institutii din Romania, cum ar fi Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). "Asta facem si in alte tari, precum Polonia, Ungaria, Bulgaria", a mentionat Russell.

Introducerea IFRS in Romania incepand cu 2012 este o conditionalitate inclusa in acordurile de finantare incheiate de Romania cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: