Ce trebuie sa stiti inainte de refinantarea unui credit

Data publicarii: 20-06-2011 | Finante-Banci



Refinantarea unui imprumut poate fi o metoda eficienta pentru imbunatatirea situatiei financiare personale, insa poate reprezenta si o "capcana". 

Inainte de a decide asupra unei refinantari, specialistii recomanda sa luati in considerare cateva aspecte esentiale, potrivit Investopedia:

Am destul timp sa analizez bine oferta?

Daca nu aveti timp liber suficient, aveti alte probleme personale majore sau sunteti stresat, este mai bine sa amanati momentul refinantarii. Motivul? Din cauza stresului suplimentar, este foarte posibil sa faceti greseli importante sau sa nu dati atentie, de exemplu, informatiilor scrise in font foarte mic pe contractele de acest gen. Refinantarii trebuie sa-i acordati o importanta la fel de mare ca si imprumutului initial. 

Ma ajuta cu adevarat din punct de vedere financiar?

Multe persoane cred ca refinantarea unui credit inseamna ca vor avea mai putin de platit, de exemplu, altfel nu ar face acest pas. Dar cat de realista este aceasta presupunere? Pot aparea o serie intreaga de evenimente neprevazute - pierderea jobului, diverse urgente - care pot transforma refinantarea dintr-un lucru pozitiv in unul negativ. 

Cititi integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: