Oprescu: La pasajul Basarab nu s-a facut receptia finala

Data publicarii: 21-06-2011 | Diverse

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca receptia facuta la pasajul suprateran Basarab nu a fost cea finala, la aceasta urmand sa fie chemati si cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Edilul a precizat ca rezultatele tuturor testelor realizate la pasaj au fost favorabile, inclusiv cel al unui test suplimentar care a fost cerut de un profesor de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si care a avut loc miercurea trecuta.

La pasajul Basarab mai sunt necesare finisaje si lucrari la unele instalatii, la statia de tramvai de pe podul hobanat si la caile de acces catre aceasta.

Pasajul a fost inaugurat duminica pentru autovehicule si pentru tramvaiele liniei 34.

Cei de la ISC au reclamat faptul ca deschiderea pasajului ar fi fost ilegala, punct de vedere sustinut si de Asociatia Salvati Bucurestiul. "Conform legii, Inspectoratul de Stat in Constructii este institutia statului responsabila cu verificarea calitatii in constructii. Darea in folosinta a unei constructii de asemenea anvergura fara verificarea de siguranta din partea institutiei de stat abilitata constituie un precedent extrem de grav", spun reprezentantii societatii civile.

Primarul general a replicat inca de duminica, atunci cand s-a aflat la Centrul de monitorizare a traficului, pentru a vedea cum se circula pe pasaj. "Inspectoratul de Stat in Constructii sa ma mai lase si sa puna mana pe carte si sa citeasca legea. Nu e prima data cand fac asta. Ei vor sa ma amareasca, dar nu o sa le reuseasca. Eu sunt primarul bestial, care fac totul legal. (...) S-ar putea sa ma supere rau de tot, pentru ca baga frica in bucuresteni.  Ei doresc sa nu se faca absolut nimic", a spus Oprescu.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab face legatura intre bulevardul Nicolae Titulescu, in apropierea Garii de Nord, si bulevardul Vasile Milea, existand si bretele de legatura cu Soseaua Grozavesti.

Basarab este cel mai lung pasaj rutier din BucureSti, cu o lungime de 1,9 kilometri, si cel mai mare punct intermodal din Romania.

Realizarea pasajului a costat peste 1,2 miliarde lei. 

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: