Pleci in concediu cu masina? CE FACI IN CAZ DE ACCIDENT?

Data publicarii: 21-06-2011 | Auto

Ca in fiecare an, multi romani opteaza pentru masina ca mijloc de transport spre destinatia de vacanta, ceea ce face ca sansele sa fie implicati intr-un accident rutier, in tara sau in strainatate, sa creasca.

In acest context, intre 20 si 26 iunie, CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, cu sustinerea Radio EUROPA FM si cu sprijinul intregii industrii de asigurari, deruleaza o noua etapa a celei mai mari campanii nationale de educare si informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare.

Efort de comunicare unic in zona sigurantei rutiere, campania "Ce faci in caz de accident?" completeaza elementele primelor sale etape (rolul asigurarii RCA, pasii de urmat in caz de accident etc.) cu o detaliere a procedurii de urmat in cazul accidentelor produse in strainatate.

Presedintele CSA, Angela TONCESCU, a declarat: "Orice initiativa de informare a publicului larg cu privire la asigurari isi gaseSte un sprijin in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, pentru ca rolul nostru este tocmai acela de protejare a drepturilor asiguratilor, iar o informare corecta este esentiala in acest sens. Campania care se deruleaza zilele acestea se adauga nenumaratelor eforturi depuse de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in decursul ultimilor ani, nu numai cu privire la evolutiile legislatiei privind asigurarea obligatorie RCA, ci si pe alte subiecte de interes pentru populatie".

"Ne alaturam actualei campanii initiate de industria de asigurari, cu speranta ca acest demers va contribui la adoptarea unui comportament rutier mai prudent, in contextul aplicarii sistemului bonus/malus, fiind inca o modalitate ce contribuie la atingerea obiectivului principal al Politiei Rutiere, acela de a reduce numarul de accidente rutiere si consecintele acestora", a declarat Comisarul Sef Lucian DINITA, Director al Directiei Rutiere din cadrul IGPR.

"Momentul pentru aceasta etapa a campaniei a fost ales tinand cont de faptul ca se apropie perioada concediilor, cand multi romani pleaca din tara cu autoturismele si se expun riscului de a fi implicati in diverse evenimente rutiere. Este important ca toti sa stim ce avem de facut intr-un astfel de caz si, ulterior, cum putem fi despagubiti", a declarat Alexandru CIUNCAN, Secretar General al APPA.

Astfel, circa 3 milioane de exemplare ale Brosurii "Ce faci in caz de accident?" vor fi distribuite incepand de astazi in Bucuresti si in principalele 20 de orase ale Romaniei.

Soferi din intreaga tara vor primi materialele informative in zonele principalelor intersectii, de la promoteri sau de la agentii politiei rutiere. De asemenea, le vor gasi la sectiile Politiei Rutiere din Bucuresti unde se fac constatari de daune si in marile complexe comerciale din intreaga tara.




Ultimele stiri pe BankNews.ro: