BITCOIN: moneda virtuala in fata primei crize

Data publicarii: 21-06-2011 | IT&C

Criza economica loveste si moneda virtuala care crease deja dispute in Congresul american. Acuzat de legaturi cu traficul de droguri si evaziunea fiscala, foarte greu de controlatul Bitcoin s-a prabusit duminica la unele case de schimb.

Pe platforma de schimb monetar Mt Gox valoarea Bitcoin a scazut duminica 17 iunie de la 17 dolari (12 euro) la aproape zero. Incidentul are legatura cu o falie serioasa in sistemul de securitate al Mt Gox, care a expus datele personale a mii de utilizatori. Ceea ce facea atractiv Bitcoin era tocmai posibilitatea de a tranzactiona in deplina anonimitate.

Bitcoin a fost creat in 2009 dar a intrat in atentia mass media si a politicienilor abia in ultimele saptamani. Sistemul permite schimbul direct pe net, contra monedelor nationale, fara mijlocirea vreunui sistem de securizare de tip bancar si cumpararea unor anumite produse de pe siteuriile specializate.

Intr-un comunicat de presa Mt Gox informeaza ca a inchis platforma pana la rezolvarea problemelor de securitate. Intre timp, datele personale ale utilizatorilor circula in voie pe Net. Pe de alta parte, siteurile concurente ale Mt Gox nu par afectate de aceasta criza. Pe ele, valoarea Bitcoin a ramas mai degraba stabila, informeaza Le Monde in editia online.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: