De ce cade leul

Data publicarii: 21-06-2011 | Finante-Banci

Dupa o prima parte a anului in care leul s-a apreciat fata de principalele valute, leul a aratat o forma foarte proasta in ultima saptamana. Printre vinovatii pentru volatilitatea de pe cursul de schimb se numara criza din Grecia, stabilitatea politica si situatia economica ce da din nou semne de slabiciune.

Daca de pe la sfarsitul lunii februarie, euro, francul elvetian si dolarul american au inceput sa se deprecieze fata de leu cu diferite viteze, ultima saptamana ne-a aratat o volatilitate puternica a cursului de schimb. Francul elvetian a ajuns la un nivel record fata de leu cu un avans de 4,8% fata de inceputul lunii , in timp ce euro s-a intors la nivelurile din iarna, scrie Money.ro

 In cursul zilei de astazi, euro s-a tranzactionat si la peste 4,27 lei pe interbancar inainte de ora 13, pentru ca mai apoi sa coboare la 4,26, iar acum sa se apropie de nivelul de 4,28. Cursul BNR pentru astazi a fost de 4,2635 lei/euro, euro avansand in fata leului cu 0,8% fata de cotatia de vineri si 2,57% fata de cea de acum 10 zile.

 Grecia este sursa deprecierii puternice a leului, dupa ce am vazut multa volatilitate si pe pietele intrenationale, cred analistii.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: