Dobanzile si cursul euro ne umfla ratele la banca

Data publicarii: 21-06-2011 | Finante-Banci

Muncim doua ore pentru un kil de carne. Daca vrem si o bere la friptura, mai prestam juma de ora. Mancarea s-a scumpit de la o zi la alta si, ori muncim zi-lumina sa avem ce pune pe masa, ori intram la post prelungit. Ca sa fie tabloul complet, acum cresc si ratele la banci. Si cum tot romanul are un credit, concluzia este sa muncim si mai mult!

Luni, 20 iunie, zi trista pentru platitorii de rate la banca. O data pentru ca euro, dolarul si francul elvetian au crescut puternic in raport cu leul, iar daca ai credit intr-una din aceste valute vei plati o rata mult mai mare decat pana acum.

BNR a anuntat pentru francul elvetian un nou record istoric pe curs, de 3,5396 lei/franc, iar pentru euro referinta a urcat la maximul din ultimele patru luni si jumatate, adica la 4,2635 lei/euro.

Si nu doar creditele vor fi afectate de prabusirea leului, ci toate facturile care sunt raportate la cursul de schimb: telefoane, cablu tv, internet. Al doilea motiv de ingrijorare se refera la cotatia dobanzii Euribor la 3 luni, care a depasit pragul de 1,50%.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: