Razboi intre USL si Basescu la Cotroceni

Data publicarii: 21-06-2011 | Politica

Cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, i-au spus lui Traian Basescu, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, ca nu sunt de acord cu reorganizarea teritoriala propusa.

"Noi nu am venit aici pentru compromisuri, sau oricum cu cu dumneavoastra facem compromisuri. Poate intre noi, dar cu dumneavoastra, nu", i-a spus Ponta lui Basescu.

Ponta i-a prezentat apoi lui Basescu propunerile USL: "Sa stiti ca sunt solutii inclusiv la problemele ridicate de dumneavoastra. Revizuirea Constitutiei, o gandire de reorganizare si dezvoltare teritoriala, reducerea numarului de parlamentari".

Ponta i-a mai spus presedintelui Basescu ca USL este dispus sa sustina un Guvern tehnocrat, care sa organizeze alegeri anticipate la toamna, in luna noiembrie.

"Ne dorim sa analizati infiintarea unui comitet economic anti-criza, cu un dialog tripartit intre opozitie, putere si Banca Nationala a Romaniei. Suntem dispusi sa sprijinim acest comitet si chiar formarea unui guvern tehnocrat acre sa aiba doua sarcini: punerea in aplicare a masurilor anti-criza pe care le convenim impreuna si organizarea in aceasta toamna a alegerilor parlamentare. Dupa care, noul parlament sa finalizeze procesul de revizuire a Constitutiei, inclusiv reorganizarea administrativ teritoriala si la alegerile lpocale din 2012 sa avem si referendum. Aveti in fata termenele", a spus Ponta.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: